TOPPING D70s – mindent egyben

TOPPING D70s – mindent egyben

TOPPING D70s – mindent egyben

A Topping D70S MQA egy rendkívül sokoldalú és nagy teljesítményű szimmetrikus felépítésű digitális-analóg konverter. Gondos tervezésének és intelligens architektúrájának köszönhetően valósághű, gazdag és élénk hangvisszaadást és teljes csatlakoztathatóságot biztosít.

MQA támogatás

A D70S MQA támogatja a Master Quality Authenticated (MQA) fájlokat. Ezek lehetővé teszik, hogy a stúdióban az eredeti felvételhez a lehető legközelebb eső hangvisszaadást élvezhesse.

Topping D70s kettős AKM AK4497 DAC Chip

A Topping D70S MAQ digitális-analóg konverziós fokozata két AKM AK4497 DAC chipet tartalmaz, csatornánként egyet. Ez az architektúra jobb csatornaelválasztást tesz lehetővé, miközben optimalizált általános teljesítményt biztosít, beleértve a rendkívül alacsony THD+N-t is.

Topping D70s megjelenés

A topping mindig is figyelmet fordított a felépítésre, és általában CNC-alumínium burkolatot használnak. A D70s sincs másképp. Két színváltozat áll rendelkezésre, a matt fekete és a matt szürke. 1,9 kg-os súlyával a D70S masszív, de jól megtervezett és jól elkészített termék benyomását kelti.

Topping D70s vezérlők és I/O

A Topping D70S előlapja letisztult megjelenésű, balra csak egy be-/kikapcsoló gomb, középen egy monokróm OLED képernyő, a jobb oldalon pedig két hangerőszabályzó és egy bemenetválasztó található. Képernyője közepesen nagy, de nagyobb betűinek köszönhetően már messziről is jól látható a hangerőszint és a kiválasztott bemenet.

A hátlapon minden digitális bemenet megtalálható: USB, I2S, optikai, koaxiális, AES, van Bluetooth antennacsatlakozó is. Mivel egy teljesen szimmetrikus felépítésű DAC, egy pár XLR és RCA kimenetet kínál. Mindkettő szabályozható vagy fix, a beállításoktól függően, és akár az egy pár analóg kimenetet is letilthatja, ha akarja. Nagyjából ugyanazok a bemenetek, kimenetek és funkciókészletek, mint a nagyobb testvére, a D90 MQA.

Technológia

A Topping D70s kialakítása kettős AKM AK4497 és OPA1612 műveleti erősítőn alapul, szimmetrikus konfigurációban. Audiofil körökben elég jól ismert konfigurációt, mivel sok készülékben használatos. Természetesen a chipek nem sokat jelentenek megfelelő tervezés, jó zavarszűrési rész, és természetesen optimalizált és stabil energiaellátás nélkül. A Topping szakértelme pontosan itt érvényesül. Mivel az AK4497 egy nem áramkimenetű DAC chip, mint az AK4499, az I/V konverziós fokozatra nem volt szükség, mint a D90-nél. így teljesen kiesett négy OPA1612 a tisztább és rövidebb jelút érdekében.

Teljesítmény

A végfokozat azonban három OPA1612 műveleti erősítőn alapul a D90 MQA-n található három LME49720 helyett, minden DAC chiphez egy műveleti erősítő, a harmadik pedig a szimmetrikus kimenetet egy végűvé alakítja. Az OPA1612 nagyon jól ismert, és a legújabb generáció egyik legsimább és legtermészetesebb hangzású op-erősítőjeként tartják számon. Az alaplap szemrevételezésekor a kiváló minőségű Nichicon kondenzátorok és néhány Accusilicon ultraalacsony jitter órajel generátor, valamint egy XMOS XU216 USB processzor látható. Ugyanazt a precíz tápegységet használja a bagy testvér D90 is. A Topping átfogó kutatás-fejlesztést végzett ehhez a DAC-hoz, és kiváló minőségű alkatrészeket használt. A D70s CPLD-t is használ a jelstabilitás javítására, és tovább csökkenti a vibrációt a tisztább, jobb SNR érdekében. 

MQA DEKÓDOLÁS

Minden más, ugyanazon a szinten marad a Topping D90 MQA-val, hiszen ugyanazokat a nagy teljesítményű Accusilicon AS318 femtoórákat (2 db), ugyanazt az Altera MAX II CPDL feldolgozást használják. Fontos tudni, hogy az Altera FPGA-t a Topping saját kódját használja, így nyilvánvalóan ugyanaz a hardver eltérő szoftverkóddal nagyon eltérően szólhat, ebből adódik az azonos komponensekkel rendelkező DAC-k hangminőségének jelentős különbsége.

Ugyanazzal a lineáris és szabályozott toroid transzformátorral rendelkezik, amelyet 8 független feszültségszabályozó követ, és 7 nagyméretű, kiváló minőségű kondenzátor (Nichicon FW sorozat), amelyeket kifejezetten az audio komponensekhez terveztek, így biztos lehet benne, hogy tiszta energiát fog szállítani analóg és digitális áramköröknek egyaránt.

Megtalálja a legújabb XMOS XU216-ot, amely a Topping D90 MQA-ban és a saját referencia DAC-ban (Matrix Audio Element X) is helyet kapott, amely kétszer akkora feldolgozási teljesítménnyel rendelkezik (2000 Mips) a régebbi generációs XU208-hoz képest, és ez az ajánlott a teljes MQA dekódolást végző DAC-okhoz. Így a D70S MQA egy teljes MQA dekódert tartalmaz, amely teljesen kibontja az MQA fájlokat, mielőtt natívan lejátszaná őket.

DAC CHIP

Asahi Kasei saját, alacsony zajszintű S/PDIF elektronikák használatát javasolja digitális-analóg átalakítóikkal, így természetes volt az AK4118 használata, amely az I2S és az USB kivételével minden digitális bemenetéről gondoskodik.

A Bluetooth kodek támogatás és a stabil kapcsolat érdekében a Qualcomm legnagyobb teljesítményű CSR8675 BT vevőjét választották, amely jelenleg támogatja az összes legjobb kodeket, mint az AAC, SBC, AptX, AptX-LL, AptX-HD és LDAC. A Bluetooth 5.0-s verziója és a vezeték nélküli erősítő (antenna) gondoskodik arról, hogy minden dallamot megszakadva játsszon le, még akkor is, ha két betonfal van a forrás és a D70S MQA között.

Bluetooth teljesítmény

Rengeteg DAC kínál Bluetooth képességeket, de nem mindegyik támogatja a legjobb kodekeket, mint például az AptX-HD és az LDAC, és nem mindegyik rendelkezik Bluetooth antennával, amely jelerősítőként működik. Szerencsére a Topping mindegyik rendelkezik, van antennája és támogatja a legjobb vezetékmentes hangminőséget biztosító kodekeket.

A csatlakozáshoz egyszerűen nyomja meg a kiválasztó gombot, amíg a BT felirat meg nem jelenik a képernyőjén, engedélyezze a BT-t a telefonon, keresse meg a D70S-t, csatlakozzon hozzá és kész! Ha az okostelefon stabil kapcsolatot mutat, javasolt a lehető legjobb kodeket kiválasztani, mivel az LDAC jelenleg a legjobb Bluetooth kodek, amely támogatja a 24 bites fájlokat 990 kb/sec sebességig.

Rejtett funkciók

A Topping D70S MQA-t az előlapon lévő gombjaival vezérelheti, de a mellékelt távirányítóval néhány további beállítás válik lehetővé – ezért javasolt a távirányító lehető legtöbb használata, és van egy rejtett menü is, amelyet Topping elég mélyre temetett. a felhasználói kézikönyvbe. A teljes eléréshez kapcsolja ki (a kapcsolóval a hátulján), nyomja meg és tartsa lenyomva az előlapon található kiválasztó gombot, és közben tartsa lenyomva fordítsa a hátoldali kapcsolót Be állásba, és megjelenik egy speciális menü, amelyből néhány beállítás kötelezően ajánlott:

Ajánlott beállítások

  • Ha a Topping D70S MQA-t fejhallgató-beállításban használja, vagy ha már rendelkezik egy dedikált előerősítővel egy hangszóró-beállításban. Erősen ajánlott, hogy tiltsa le az előerősítő módot. A 2. sz. 3 lehetővé teszi, hogy válasszon a DAC mód vagy PRE mód között. Teljesen letiltja a hangerőszabályzót, fixen tartva a teljes teljesítményen – 5 V XLR és 2,5 V RCA.
  • Ha csak egyetlen analóg kimenetet, RCA-t vagy XLR-t használ, és nem használja a másodikat, javasolt a második kimenet letiltása – ez a 4-es beállítás
  • Ha nem tervezi a Bluetooth bemenet használatát, vagy esetleg alkalmanként használja, akkor azt javasolt, hogy kapcsolja ki a BT modult. Ez az 5-ös beállítás abból a menüből.
  • Végül, ha alaposan átnézi a használati útmutatót, az FFT Spectrum megmutatja a 6 digitális szűrő mért különbségét. Ezek közül a Filter 3 és Filter 4 lecsengése a legalacsonyabb 20 kHz felett. Ezért javasolt a 3. sz. szűrő használata a simább felső tartományhoz vagy a 4. sz. szűrő a precízebb magas hangok megjelenéséhez.

Specifikációk

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Previous post AUDIOENGINE B-FI WI-FI STREAMER
Next post M50 – A Topping asztali médialejátszója
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com