Headphone Audio – személyes zenehallgatás

Headphone Audio – személyes zenehallgatás

A Headphone Audio létjogosultsága

A Hi-Fi rendszerek fejlődése töretlen, naponta jelennek meg újabbnál újabb komponens készülékek, így mindenki saját igénye szerint fejleszheti rendszerét. Egyetlen olyan problémával kénytelen szembe nézni a hifista, ami a kezdetektől jelen van a mindennapokban, az a helyhiány. Egyre kisebb a klasszikus hifizésre használható szabad tér. Sokan csak álmodoznak külön zeneszobáról, ami lehet egy szoba, pincehelyiség, használaton kívüli garázs. Ha a hely megoldható, még mindig ott a környezetre gyakorolt hatás problémája. Nehéz egy nyitott konyhás nappaliban zenét hallgatni, ahol a párunk éppen “Zoom mítinget” tart, valamint a gyerekek éppen online okulnak. Más kultúrákban ahol eleve kevés a rendelkezésre álló tér (japán, kínai piac) előszeretettel alkalmazzák a személyes zenehallgatásra kifejlesztett hordozható vagy asztali rendszereket. Ezek a Headphone Audio néven ismert fej- vagy fülhallgató centrikus eszközök, amik tökéletesen megteremtik a személyes zenehallgatás lehetőségét a környezet zavarása nélkül.

Az univerzális probléma

Sok zenehallgatónak a személyes zenehallgatásról, pláne a hordozható verzióról egyből a walkman jut eszébe. Jogosan, hiszen ez a zeneeszköz megjelenésekor elindította a személyes zenehallgatás forradalmát. A saját lejátszód, a saját zenéd, a saját időd.

A modern kor hifistája szinte ugyanazokkal a problémákkal néz szembe, mint évekkel ezelőtt. Ha van hol, nincs mivel, ha van mivel, nincs hol… Manapság is komoly fejtörést okozhat egy remek hangú rendszer kialakítása úgy hogy figyelembe kell venni  a “feleségtűrő-faktort” is. Aztán ott a szobaakusztika problémája, a csillapítás, a tápszűrés, a legyen-e csipke terítő cserepes virággal a hangsugárzón, vagy ne legyen – de akkor hangsugárzó se…  Amikor már kezd összeállni a rendszer, akkor is ott a zenehallgatásra kiszorítható énidő problémája, valamint aggodalomra ad okot a szép lakkozott hangsugárzó láttán a macska szemében felcsillanó lehetőség… Ezeket a problémákat meghallva a gyártók elkezdtek mikro méretű, de teljes méretű rendszer tudásával bíró Hi-Fi rendszereket gyártani, ahol a zenehallgatás középpontjában a fejhallgató áll.

A kompromisszummentes megoldás

Manapság már számos gyártó kínál kifejezetten fejhallgató centrikus zenehallgatásra tervezett rendszereket a belépő szinttől a High-End kategóriáig. Ezek a rendszerek a fejhallgató – mint lehallgató eszköz – maximális kiszolgálására lettek fejlesztve, a forrástól egészen a megfelelő tápszűrésig. Külön forráskészülék, külön DAC a megfelelő jelfeldolgozáshoz és külön fejhallgató erősítő a megfelelő teljesítmény biztosításához – mindezt egy komyoly szoba rendszer árának töredékéért de néha azt felülmúló hangminőségben.

Komplett Headphone Audio rendszerek

A MUZIX által forgalmazott elektronikai márkák teljes megoldásokat nyújtanak a fejhallgató centrikus zenehallgatás magas minőségű megtapasztalásához. Íme néhány összeállítás a kínálatból:

Topping 50 Series Headphone Audio System

A Topping 50-es sorozata univerzális megoldást kínál a minden-egyben rendszer kialakításához. M50-es digitális médialejátszó, D50s DAC, A50s fejhallgató erősítő és P50 lineáris táp teszi teljessé a rendszert.

TOPPING M50 – Asztali Hi-Fi zenelejátszó Bluetooth DSD256 PCM 24bit 384kHz

A Topping 50-es szériájához tökéletesen illeszkedő digitális zenelejátszó, amely USB, AirPlay és DLNA forrás mellett SD kártyáról és USB meghajtóról is képes zeneszámokat lejátszani. Bluetooth összeköttetés mellett rendelkezik USB, I2S, optikai és koaxiális S/PDIF digitális kimenetekkel is. A kényelmes használatot 10 sávos szoftveres EQ, infrás távvezérlő és HibyLink mobil applikáció segíti. Támogatott audio file formátumok: APE, WAV, FLAC, AIFF, M4A, WMA, WMA Lossless, MP2, MP3, AAC, OGG, DSF, DFF

TOPPING D50S – Prémium minőségű asztali DAC 32bit 768KHz DSD512

A D50S DAC 2 db ESS ES9038Q2M Dac chippel, 768kHz PCM és DSD512 felbontással, Bluetooth 5 LDAC és aptX HD vezetékmentes kapcsolattal, Hi-Res Audio és Hi-Res Audio Wireless minősítéssel.

TOPPING A50S – Asztali NFCA fejhallgató erősítő

Az A50S egy kompakt méretű asztali fejhallgató erősítő NFCA modullal, 6,35mm és 4,4 mm Jack fejhallgató kimenetekkel, RCA előerősítő kimenettel, Hi-Res Audio minősítéssel.

TOPPING P50 – Lineáris hálózati tápegység

A P50 lineáris hálózati tápegység a D50 D/A (digitális-analóg) konverter, illetve az A50 és DX3Pro erősítők magas minőségű tápellátására szolgál. Kétféle (5 és 15 V) feszültségű kimenetén egyaránt 1A áramerősség érhető el USB és hagyományos DC csatlakozón.

S.M.S.L 400 Series Headphone Audio System

Az S.M.S.L univerzális megoldása már lehetőséget biztosít az Online zenei tartalmak streamelésére is. A DP5 hálózati zenelejátszó képes akár az MQA kódolású zenéket is streamelni, amit az M400-as DAC és az SP400 fejhallgató erősítő a legjobb minőségben továbbít a fejhallgató felé.

SMSL DP5 – Asztali Hi-Fi MQA hálózati zenelejátszó és fejhallgató erősítő

A DP5 egy hálózati zenelejátszó fejhallgató erősítővel. Támogatja a vezetékes LAN, Wi-Fi 2,4G/5G vezetékmentes hálózatot. Felismeri a PC fájlt, a Flash meghajtót, a hordozható merevlemezt, SD kártyát, és az SMB megosztott mappákat (NAS) is. AirPlay és DLNA támogatás. Applikációval vezérelhető. Teljes MQA támogatás.

SMSL M400 – Prémium minőségű asztali MQA DAC Bluetooth 5 kapcsolattal 32bit 768kHz DSD512

Az M400 D/A (digitális-analóg) konverter az AKM AK4499 zászlóshajó DAC chipjére épül, 768kHz/32bit és DSD512 felbontással, MQA támogatással, dupla ACCUSILICON ultra-alacsony fázisú kristály oszcillátoros órajel generátorral, továbbfejlesztett tápegységgel, optikai, koaxilis, USB és I2S digitális bemenetekkel. A legmodernebb Bluetooth 5.0 összeköttetés támogatja az LDAC, aptX / HD, SBC, AAC és az iparág legmagasabb specifikációjú 192kHz/24bit UAT formátumát is.

SMSL SP400 – Asztali fejhallgató erősítő THX AAA technológiával

Az SP400 egy THX AAA-888 technológiát használó fejhallgató erősítő. Analóg RCA és analóg szimmetrikus XLR bemenet és analóg szimmetrikus XLR kimenet, 6,35mm-es Jack és szimmetrikus XLR fejhallgató kimenet.

Gustard 16 Series Headphone Audio System

A Gustard rendszere abban zseniális, hogy ugyan nem kínál forráskészüléket, de a legjobb eredményt nyújtja a számítógép alapú zenelejátszáshoz. A DAC-X16 DAC és a H-16 fejhallgató erősítő tudásának maximális kihasználásához szükség van a DDC-U18-as digitális interfészre. Ez az eszöz Pure Audio jelet biztosít a DAC számára, így nyújtva az elérhető legjobb hangminőséget.

GUSTARD X16 – Asztali MQA DAC Bluetooth 5 kapcsolattal 32bit 768kHz DSD512

A Gustard X16 D/A (digitális-analóg) konverter az ESS legújabb, ES9068AS chipjét alkalmazza, amely hardveres szinten képes közvetlenül feldolgozni az SPDIF és az I2S bemenetre érkező digitális jelet. Az XMOS XU216 chipet használva 32bit/768kHz PCM és DSD512 felbontásokat is támogat, továbbá Bluetooth 5.0 csatlakozásra képes és támogatja az LDAC, AAC, SBC, APTX audio kodeket is. A CPLD programozható logikai chip végzi a digitális áramkörök vezérlését és pontos órajellel történő ellátását.

GUSTARD H16 – Nagyteljesítményű asztali fejhallgató erősítő és előerősítő

A H16 teljesen szimmetrikus felépítésű készülék, szimmetrikus XLR és hagyományos RCA bemenetekkel, szimmetrikus XLR vonali kimenettel, illetve 4,4mm Pentaconn, szimmetrikus 3,5mm Pro, valamint hagyományos 6,35mm-es Jack fejhallgató kimenetekkel, OLED kijelzővel és előerősítő funkcióval.

GUSTARD U18 – DDC USB digitális audio interfész XU216 I2S 32bit 768kHz DSD512

Az U18 DDC (digitális-digitális konverter) kimagasló teljesítményt és pontos hangvisszaadást biztosít, USB bemenetről hoz létre optikai és koaxiális kimeneteket. USB bemenettel nem rendelkező DAC-okhoz ajánlott. Támogatja a PCM 32bit / 768KHz és a DSD512 formátumokat. USB , WCK és 10M CLK órajel bemenet, valamint IIS HDMI, AES/EBU, optikai és koaxiális digitális jelkimenetek.
A DDC-U18 digitális interfészről bővebben itt olvashat: Link

Musician Audio Headphone Audio System

A Musician Audio rendszere a végső kinyilatkoztatás a “másik iskola” irányából. Az MDP-2-es digitális futómű mentes a streaming és hálózati funkcióktól, így nyújtva a legjobb minőséget. A Draco R2R DAC és az Andromeda fejhallgató erősítő együtt képes prezentálni az elérhető legjobb hangminőséget. Maximális minőség maximális igényekhez.

MUSICIAN AUDIO MDP-2 – Prémium minőségű asztali digitális audio lejátszó

Az MDP-2 egy prémium minőségű asztali digitális audió lejátszó (DAP) AES/EBU, optikai és koaxiális SPDIF, I2S digitális kimenetekkel, külső USB tároló csatlakozási lehetőséggel és SD kártya olvasóval, PCM és DSD leátszási képességgel.

MUSICIAN AUDIO DRACO – High-End asztali R-2R DAC NOS I2S

A Draco egy minőségi alkatrészekből épített, szimmetrikus kialakítású High-End D/A konverter. R-2R elven működik, minden elterjedt digitális bemenettel rendelkezik, NOS (túlmintavételezés nélküli (eng. Non-Over Sampling) üzemmódban is használható.

MUSICIAN AUDIO ANDROMEDA – High-End A-osztályú asztali fejhallgató erősítő

Az Andromeda a MUSICIAN D/A (digitális-analóg) konvertereihez tervezett High-End fejhallgató erősítő 3,8 W (32 Ω terhelésnél) és 350mW (600 Ω terhelésnél) kimeneti teljesítménnyel, 4 pólusú XLR, valamint 6,3 mm-es Jack kimenettel.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Previous post DDC Interface megértése
Next post Master Clock megértése
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com