aptX – A Bluetooth Audio magasabb szintje

aptX – A Bluetooth Audio magasabb szintje

A 10. században egy skandináv király legyőzte a vallási különbségeket és a területi viszályokat, hogy egyesítse Dániában az összes hadviselő csoportot. Kérdezheti, mi köze ennek a modern aptX vezeték nélküli technológiához?

Nos, egyes történészek úgy vélik, hogy ennek a királynak kék foga volt, és évszázadokkal később – egészen pontosan 1994 – Harald király „Bluetooth” lesz az inspiráció a svéd telekommunikációs óriás, az Ericsson új kommunikációs szabványának nevéhez, amely a laptopok és a cellák egyesítését különböző gyártók telefonjaival tűzte ki célul. Valójában Harald kezdőbetűinek dán rúnái, a HB alkotják a Bluetooth logót.

 

 

Bluetooth

A Bluetooth-t eredetileg kis hatótávolságú, alacsony fogyasztású kommunikációra tervezték, hasonlóan az első fogyasztói Bluetooth-eszközhöz, egy kihangosítós fülhallgatóhoz, amelyet 1999-ben került piacra. Korában meglehetősen forradalmi volt, de a hangminőségnek voltak bizonyos korlátai.

1999 óta mind a világ, mind a kommunikációs követelményeink drámai módon megváltoztak. Most azt várjuk, hogy vezeték nélküli eszközeink majdnem ugyanolyan zökkenőmentesen működnek, mint a vezetékes készülékeink, így bárhol nézhetünk filmeket, zenét hallgathatunk és játékokat játszhatunk, amelyek általában média streaminget jelentenek. Streaming média igényli a kodekek – kódoló / dekódoló technológiákat, melyek tömörített fájlok küldését és kicsomagolását jelentik a fogadó végén. A kodekeket speciális fájltípusokhoz fejlesztették ki, beleértve az adatokat, az állóképeket, a hangot és a videót.

aptX

Az aptX kodek, amely ma a Qualcomm ® tulajdonában van, eredetileg a szélessávú sztereó audio tömörítésére összpontosított a szórakoztatóipari alkalmazásokban. Az 1990-es években ezt a kodeket Stephen Spielberg rendező legnagyobb slágereinek hangfelvételéhez használták, beleértve a Jurassic Park-ot is . Ma olyan népszerű mobiltelefonokban használják, mint a Samsung Galaxy modellek, valamint vezeték nélküli hangszórókban és fejhallgatókban. Az aptX rögzített tömörítési aránya és szigorú interoperabilitási tesztje biztosítja az egyenletes hangminőséget az eszközök között.

LYPERTEK TEVI – Hi-Fi Truly Wireless sztereó vízálló fülhallgató

aptX HD

2016-ban a Qualcomm bevezette azt a kodeket, amely végül nagyfelbontású minőséget hozott a Bluetooth audióba. A 24 bites audio támogatás mellett az aptX HD javította a jel / zaj arányt, alacsonyabb háttérzajt eredményezve, és csökkentette a teljes harmonikus torzítást a minimális interferencia érdekében. A HD élményt számos vezeték nélküli fejhallgatóban és fülhallgatóban tapasztalhatja meg.

ETYMOTIC ETYMOTION-BT – Bluetooth 5 adapter az ER sorozatú fülhallgatókhoz

aptX Adaptive

A Qualcomm legújabb kodekja, az aptX Adaptive, megfelel a modern elvárásoknak a filmnézéssel, a zenehallgatással és a játékkal kapcsolatban bárhol. Amellett, hogy az aptX HD-vel megegyező nagyfelbontású hangot biztosít, az aptX Adaptive egy dinamikus, alacsony késleltetésű üzemmódot is kínál a játék közbeni szájszinkronizálás csökkentésére, valamint az adaptív bitsebességet a hibátlan hangzás érdekében.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Previous post A30 PRO – TOPPING NFCA fejhallgató erősítő
Next post SIGNATURE – AZ ULTRASONE 2021-ES ÚJDONSÁGAI
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com