AUDIOENGINE B-FI WI-FI STREAMER

AUDIOENGINE B-FI WI-FI STREAMER

AUDIOENGINE B-Fi

WiFi Multiroom vezeték nélküli streamer

Első pillantásra érdemes lenne elgondolkodni, hogy 2022-ben miért létezik egy olyan termék, mint az Audioengine B-Fi – mivel a legtöbb mobileszköz ma már könnyen streamel Bluetooth-on keresztül a legtöbb hangszóróra, multimédiás streaming boksz-ra és újabb televíziókra? De az audioengine B-Fi olyan készülékekhez való, legyen az otthoni sztereó vagy aktív, vezeték nélküli hangszóró, amelyből hiányzik a streaming funkció. Azok, akik ismerik az azonos árú Audioengine B1 -et, a B-Fi-t lényegében a Bluetooth B1 Wi-Fi verziójaként ismerik fel. Az egyszerűsége talán a legnagyobb előny: akik nem akarnak bíbelődni a mostanság népszerű és költséghatékony Raspberry Pi elektronikákra épülő otthon megépíthető streamerkkel, azoknak az Audioengine B-Fi ideális megoldás lehet meglévő, hagyományos Hi-Fi rendszerét felruházni a streamelés funkciójával. Vagy akárperceken belül olyan hangszórókra is streamelhet, amelyeknek nincs vezeték nélküli funkcionalitása az AirPlay vagy az Audioengine alkalmazáson keresztül, és a B-Fi biztosítja a stream kiváló hangminőségét.

Az Audioengine B-Fi felépítése:

Az Audioengine B1-el megegyező méretű B-Fi függőleges antennája ellenére is kompakt benyomást kelt. A sötétszürke eéő- és hátlappal ellátott fehér készülékház elegáns benyomást kelt, az összépet csak az előlapon elhelyezett Wi-Fi antenna rontja kissé. Az előlapi státusz LED az egyetlen működést jelző eszköz, sem kapcsoló, sem kijelző nem található az előlapon. A hátlapon minden szükséges csatlakozómegtalálható, 5 Voltos Micro-USB tápcsatlakozót, Oprikai digitális kimenetet és egy pár sztereó RCA kimenetet találunk. A belső felépítése minőségi elemekből épül fel, úgy mint a 1,4GHz-es Wi-Fi modul, az AP8064 ARM processzor, az ES9023 DAC, ami 16bit/44,1kHz felbontásra képes 0,01% torzítás mellett. Az aprócska eszköz kapott még AirPlay, DLNA, UPnP funkciókat is.

Az Audioengine B-Fi funkciói:

Az Audioengine B-Fi Streamer egyetlen funkciója, hogy a Wi-Fi hálózatunkon keresztül elérhetővé tegye a netes streaming szolgáltatók zenei kínálatát. Ezt a funkcióját maradandóan és kiváló minőségben teszi meg.  A telefonra vagy táblagépre letölthető Audioengine Control ingyenes alkalmazás segítségével tudjuk beállítani az eszözt és az APP segítségével elérhető zenei vagy rádió csatornákat – szinte az összes streaming eszközhöz hasonlóan – elérni. Nagy előnye az Audioengine B1 Bluetooth vevővel ellentétben, hogy a zenehallgatás közben maga a B-Fi csatlakozik a netes szolgáltatóhoz, így a zenehallgatás során az adatfolyam nem a telefonon keresztül halad, így a telefon csak a távirányító szerepét tölti be. Természetesen elérhetőek a legnépszerűbb zenei csatornák, úgymint az Amazon Music, Tidal, Spotify, Qobuz, Tune-In. Az Audioengine B-Fi kompatibilis az AirPlay, DLNA és UPnP streameléssel is. Ha elnevezi a streamert, az megjelenik az elérhető hangszórók AirPlay menüjében, amikor megérinti az ikonját iOS- vagy macOS-eszközén.

Az Audioengine B-Fi használata:

A B-Fi hálózati csatlakoztatása után már csak az analóg vagy digitális csatlakozás van hátra hagyományos anaklóg RCA kábel segítségével sztereó erősítő vagy aktív hangfalhoz, vagy optikai digitális kábellel külső DAC-hoz, vagy az erősítőbe/aktív hangsugárzóba épített DAC-hoz. Az applikációt elindítva aktiválhatjuk az Audioengine Wi-Fi funkcióját, figyelve arra, hogy az eszköz csak 2,4GHz-es hálózaton működik, így aki 5GHz-es rendszert használ, az nem látja a B-Fi-t a hálózaton. A Wi-Fi kapcsolat lérejöttével az eszköz készen áll a zenehallgatásra.

A B-Fi beállítása után akár a számítógépén lévő alkalmazásokból, például a Qobuzból streamelhet hangot az erősítőjére a B-Fi-n keresztül, és teljesen veszteségmentes hangfolyamot kaphat. Lejátszhat nagyobb felbontású fájlokat is, de a maximális mintavételi bitmélység/mintavételi frekvencia a B-Fi-n keresztüli lejátszáshoz 16 bit/44,1 kHz, ami megfelel a CD minőségnek. A Multiroom funkciónak köszönhetően csoportosíthat több B-Fi egységet, vagy egymástól függetlenül hozzárendelhet különböző hangszórórendszerekhez a vezeték nélküli hálózaton belül.

Maga az applikáció logikusan felépített, letisztult kezelőfelülettel rendelkezik. Az alkalmazásvezérlők egyszerűek , lehetővé téve a hangerő és a bal/jobb egyensúly beállítását (sztereó csatlakozásokhoz). Az alkalmazáson belül a rendszer nevére koppintva hozzáférhet a telefon helyileg tárolt zenéihez, valamint olyan szolgáltatásokhoz, mint az Apple Music, a Spotify és a Tidal. Az alkalmazás még egy klassz, pörgő lemezgrafikát is tartalmaz, amely magában foglalja az albumborítót a lejátszott műsorokhoz – ez az alkalmazás ritka dizájnja, amit régen sok gyártó használt, de már szinte mindenhol eltünt.

Specifikációk:

Wi-Fi Input: 802.11 b/g/n (2 GHz)
Audio output: Analog, optical
Output level: 2V RMS
Sample rates: 32 – 44.1kHz
Bit depths: 16 bit
Interfaces: AirPlay, DLNA, UPnP
Processor: AP8064 ARM
DAC: ES9023
Signal-to-noise-ratio: -105dB
Distortion: THD+N, 0.01%
Power: Micro USB
Power requirements: 5V, 300ma
Product dimensions: 3.5 x 3 x 1
Product weight: 5 oz.
Shipping weight: 1.0lbs (0.5kg)
Shipping box dimensions: 11 x 7 x 3

Csomag tartalma:

Kedvezményes Audioengine csomagajánlatainkat itt találod: Link

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Previous post S.M.S.L M500 MKII – Kompakt erőmű
Next post TOPPING D70s – mindent egyben
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com