S.M.S.L M500 MKII – Kompakt erőmű

S.M.S.L M500 MKII – Kompakt erőmű

S.M.S.L M500 MKII

Az S.M.S.L M500 MKII egy ES9038PRO Chippel felszerelt DAC és fejhallgató erősítő, amely akár 1 W kimeneti teljesítményt is biztosít.

AZ S.M.S.L M500 MK II TECHNOLÓGIÁJA:

Valamivel kevesebb, mint 2 év telt el azóta, hogy az S.M.S.L kiadta az  M400 készülékét. Ez volt az egyik utolsó termékcsalád, amelyet az S.M.S.L a már megszűnt AK4499EQ DAC lapkakészlettel vezetett be. Azóta, mint jó néhány cégnél, az S.M.S.L is lassan átállt a konkurens lapkakészletekre, például a Sabre-re. Az új M500 MKII egy ilyen példa, amelyet 2021 decemberében mutattak be. Ez az S.M.S.L kompakt-stílusú asztali fejhallgató erősítője, nagy teherbírású DAC-megvalósítással.

Az S.M.S.L M500 MKII egyetlen csúcskategóriás ESS9038 Pro DAC chip implementációt használ. Ezenkívül rendelkezik néhány külön funkcióval is, amelyek közé tartozik az ES9311 tápegység chipet használó ultraalacsony zajszintű tápegység, amely lehetővé teszi, hogy az M500 MKII akár 1 µV-os zajszinttel is rendelkezzen. Ezen kívül az M500 MKII rendelkezik egy XMOS XU216 USB-vezérlővel, amely lehetővé teszi az M500 MKII számára, hogy dekódolja a PCM adatfolyamokat 32 bit/768 kHz-ig, DSD512-ig, és dekódolja az MQA adatfolyamokat. Az MQA dekódolás a koaxiális és optikai bemeneteken keresztül is engedélyezett, ami lehetővé teszi az M500 MKII számára MQA-CD-k dekódolását hasonló engedélyezett CD-lejátszókkal vagy streamerekkel. Az M500 MKII egyik különlegessége a forma, ahol elölről nézve lényegében négyzet. Ez azonban nem pusztán esztétikai célokat szolgál, hanem lehetővé teszi, hogy az M500 MKII külön áramköri panelekkel rendelkezzen a tápellátás, a digitális és analóg rész számára, amelyek megakadályozzák, hogy a zaj egyik panelről a másikra ugorjon.

AZ S.M.S.L M500 MK II KIALAKÍTÁSA:

Az M500 MKII doboza keskeny kialakítása azt jelenti, hogy sokkal kevesebb helyet foglal az asztalon, mint a többi DAC, de ennek következtében meglehetősen magas. Mivel  beépített tápegységgel rendelkezikaz M500 MKII-nek csak szabványos IEC tápkábelre van szüksége a tápellátáshoz. A csatlakozón kívül az M500 MKII hátulja rendelkezik a szabványos digitális bemenetekkel és az előerősítő kimenetekkel.

Az egység eleje meglehetősen egyszerű, fejhallgató kimenettel, képernyővel és hangerőszabályzóval rendelkezik, amellyel a menüben navigálhat. Az M500 MKII  1,9 hüvelykes TFT képernyője az, amit a többi SMSL DAC-nál megszokhattunk. A menüben a hangerőszabályzóval lehet navigálni. Az M500 MKII bőséges kínálatot tartalmaz a rendelkezésre álló bemeneti lehetőségekről. Van USB, koaxiális, optikai és még Bluetooth 5.0-s opció is. A kimenetekhez mind hagyományos, mind pedig szimmetrikus hátsó csatlakozások vannak, amelyek vagy teljes vonalszintű kimenetekre konfigurálhatók, vagy az előerősítő funkció segítségével csillapíthatók. Az előlapon egy hagyományos, 6,35 mm-es fejhallgató-kimenet található, fejhallgatóhoz viszont nincs szimmetrikus kimenet.

Az M500 MKII beépített fejhallgató-erősítővel is rendelkezik, amely az SMSL szabadalmaztatott PLFC áramkörét használja, amelynek mért THD-je 0,0001%, míg az M500 MKII DAC szakaszának mért torzítása mindössze 0,00006%. A 16 Ω-hoz 2 W, a 32 Ω-hoz pedig 1 W bőségesen elegendő a legtöbb fejhallgatóhoz.

AZ S.M.S.L M500 MK II VEZÉRLÉSE:

Az M500 MKII vezérlésére 2 lehetőség van, az első a készülék előlapján található hangerőszabályzó. Ez lehetővé teszi a menüben elérhető opciók teljes körű vezérlését, ami általánossá vált a legtöbb SMSL DAC-nál. A második lehetőség az új RC-8C távirányító, amellyel a menüben lehet navigálni. Az SMSL néhány gyorsbillentyűt is alkalmaz az új távirányítón, amelyek lehetővé teszik a hangerő szabályozását, a bemenet kiválasztását, a kimenet vezérlését és a némító gombot. Az M500 MKII-n 2 hangerő-beállítási lehetőség található, az első a fejhallgató kimeneti részhez, a másik a DAC részhez tartozik. Ez lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy mindegyiket egymástól függetlenül állítsa be amikor másik kimenetre vált. A menüben lehetőség van a bemenet kiválasztására, a kimeneti mód kiválasztására, a PCM-szűrőkre, a DSD-szűrőkre, a fejhallgató-erősítőre, az SPDIF-módra, a hangszínre, az előmódra és a funkcióbillentyűk hozzárendelésére, a DPLL-re, az automatikus fényerő-szabályozásra, a fényerőre és a visszaállításra. Mindezek a funkciók a hangerőszabályzó gombbal is elérhetők.

VEZETÉK NÉLKÜLI KAPCSOLAT:

BLUETOOTH

Az S.M.S.L  M500 MKII rendelkezik a legújabb elérhető Bluetooth kodekekkel. Ide tartozik az aptX, aptX HD és az LDAC, amely lehetővé teszi a 24 bites/96 kHz-es adatfolyamot. Természetesen szabványos kodekek, például SBC és AAC is rendelkezésre állnak. Bár az M500 MKII csak Bluetooth-vevőként működik, a késleltetés, különösen LDAC esetén, nagyon alacsony.

ÖSSZEHASONLÍTÁS:

PARAMÉTEREK:

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Previous post TOPPING DX3Pro+ – új dimenzió
Next post AUDIOENGINE B-FI WI-FI STREAMER
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com