TOPPING DX3Pro+ – új dimenzió

TOPPING DX3Pro+ – új dimenzió

TOPPING DX3Pro+ – Asztali DAC és fejhallgató erősítő

A „TOPPING” néven ismert Topping Electronics & Technology 2008-ban alapított Kantonban található elektronikai vállalat. Képzett mérnökökből és audiofilekből álló elkötelezett K+F csapatuk az ár-teljesítmény arány tekintetében a legjobb DAC-okat és AMP-ket tervezik. Ezen túlmenően komoly fejlesztéseket hajtanak végre a más vezető márkák készülékeiben, mint például az Audio Precision APx555-ébe. Természetesen mindez nekünk fogyasztóknak egyet jelent, jobb készülékeket! Nincs ez másként a DX3Pro+ DAC és fejhallgató erősítő esetében sem.

A Topping DX3Pro+ egy  nagy felbontású DAC és AMP kombináció, amely natív módon képes dekódolni a PCM jelet 32 ​​bit-768 kHz-ig és a DSD-t DSD512-ig. A kritikusok által elismert ESS Technology ES9038Q2M prémium szintű DAC-ja végzi a dekódolást, és a Topping NFCA erősítő áramkörét tartalmazza. Ezenkívül a DX3Pro+ teljes mértékben támogatja az LDAC-t a Qualcomm magas szintű Bluetooth chipkészletének, a QCC5125-nek köszönhetően. A DX3 Pro+ egy komplett egység rengeteg minőségi szolgáltatással és funkcióval.

A DX3Pro+ jelemzői:

  • ESS technology ES9038Q2M DAC
  • Topping NFCA erősítő architektúrája
  • XMOS XU208 USB-vezérlő (DSD512-ig, PCM 768kHz)
  • Qualcomm QCC5125 Bluetooth 5. 0 lapkakészlet
  • LDAC / AAC / SBC / APTX / APTX LL / APTX HD kodek támogatás
  • Távirányító támogatás
  • DAC / PRE / HPA üzemmódok

DX3Pro+

Tervezési és építési minőség

A 12 x 4,0 x 16,5 ( SzxMxM ) centiméter méretű DX3Pro+ meglepően kicsi, és ígynem foglal sok helyet az asztalon. Hasonló kialakítású, mint a  Topping D10B , és kisebb, mint a Topping E50. Az építési minőség nagyon jó, mint a többi topping egységnél. A CNC mart készülékház, a Topping jellegzetes narancssárga betűtípusú kijelzőjével az előlapon. A többfunkciós hangerőszabályzó szintén alumíniumból készült, és ugyanazzal a metál festékkel van ellátva mint a készülékház bevonata. Precíz hangerő állítást, és kielégítő fizikai visszajelzést ad használat közben.

A DX3Pro+ esetében a Topping úgy döntött, hogy a szokásos 6,3 mm-es helyett 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozót használ. A fejhallgató kimeneten kívül minden más csatlakozási opció a DAC hátoldalán található. Balról jobbra RCA kimeneteket, kettős koaxiális, optikai és USB bemenetet látunk. Azt is látjuk, hogy a DX3Pro+ 15V DC tápot használ.

A DX3Pro+ felhasználói felülete

A DX3Pro+  kétszínű kijelzővel rendelkezik, amely információkat mutat az aktív bemenet típusáról, a mintavételi gyakoriságról, a minta típusáról és az aktív módról.

Alapértelmezés szerint az egység interfésze lejátszás közben decibelben jeleníti meg a hangerőt, azonban szám váltáskor a készülék rövid időre megjeleníti a DAC-t párosított eszközről érkező jel aktív mintavételi frekvenciáját. A felhasználói felület egyszerű és informatív. Az egység kényelmes vezérlést kínál a többfunkciós hangerőgombon keresztül. A mellékelt távirányító megkönnyíti a készülék vezérlését és a rendelkezésre álló menük közötti navigálást.

A képernyő fényereje a TOPPING készülékenél már megszokott módon állítható. Manuálisan kiválaszthatja a 3 előre beállított fényerő egyikét, vagy beállíthatja “Auto” módba. A bemeneteket a távvezérlővel is gyorsan válthatja az USB/BT/OPT/COA1-2 között. A DX3Pro+ 3 kimeneti móddal rendelkezik. Az eszköz konfigurálható tiszta DAC-ként vagy DAC/AMP-ként. Ami nagyszerű, az az, hogy a Topping DX3Pro+ esetében mindkettőt egyszerre használhatja. Ezenkívül a menüben kapcsolhatja be a rögzített hangerős DAC módot. Ennek a módnak a neve “m-d”. Van ‘m-p’ mód is, ez alapvetően előerősítő mód és a hangerő ebben az állapotban állítható. Az md és mp módok csak a beállítás menüben módosíthatók. A beállítási menü elérése egyszerű, a hangerőszabályzót nyomva kell tartani, amíg a készülék ki van kapcsolva, majd a gombot lenyomva kell bekapcsolni. Így az eszköz közvetlenül a beállítás menübe kerül, ahol konfigurálhatja az md és mp módokat.

Ezeken kívül a Topping 7 PCM-szűrőt kínál, amelyek közül választhat. Az F-3 az alapértelmezett. A szűrők közötti különbség nagyon finom, de minden testreszabás változást okoz a hangképben. A Toppingnál megszokott módon az egység automatikus készenléti funkciót is kínál. Az erősítést a távirányítóval is módosíthatja +6 dB és +19 dB között.

Teljesítmény:

A DX3Pro+  kicsi és kompakt mérete ellenére komoly teljesítményt képes leadni. A készülék 1,8W-ot tud leadni 32Ω-os terhelésen. Ez 250 mW 300 Ω-os terhelés mellett. Nem lehet gond, ha 600 ohmos fejhallgatót használ. Másrészt a kimeneti impedancia meglehetősen alacsony, <0. 1Ω, és így a DX3 Pro+ alkalmas a kimeneti impedanciára érzékeny IEM-ekhez és multi-BA fülhallgatókhoz is.

Bluetooth és LDAC

A DX3Pro+ a Qualcomm egyik prémium szintű chipkészletét, a QCC5125-öt tartalmazza. A QCC5125 támogatja az AAC, SBC, AptX, AptX LL, AptX HD és LDAC kodekeket. Az LDAC messze felülmúlja a többi kodeket, 990 kpbs streamelésre képes, és ha Android-eszközzel rendelkezik, jó eséllyel támogatja az LDAC streamelést. Figyelem, az Apple eszközök nem támogatják az LDAC vagy aptX kodekeket, és csak AAC-re képesek.

Az abszolút legjobb vezeték nélküli hangminőség érdekében a Topping  megkerülte a QCC5125 beépített dekóderét, és közvetlenül az ES9038Q2M-hez csatlakoztatták.

Mobiltelefon, mint streamer

Vezetékes kapcsolattal a mobiltelefon forráskészülékként csatlakoztatható a DX3Pro+ USB bemenetére. Így számítógépes kapcsolat nélkül hallgathatók az internetes streaming szolgáltatók.

Miben más a DX3Pro+ az elődmodellnél?

Specifikációk:

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Previous post TOPPING MX5 – Az igazi mindenes
Next post S.M.S.L M500 MKII – Kompakt erőmű
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com