Szereted a zenét? Akkor őrizd meg a hallásod!

Szereted a zenét? Akkor őrizd meg a hallásod!

A COMPLY memóriahab fülilleszték sikerének titkai. Avagy mitől működik a “varázslat”?

Alapvetően két dolog kellett a sikerhez:

Egy: Az, hogy a az addig az amerikai 3M vegyipari konszernben dolgozó kutatók, egy olyan vegyületet szabadalmaztassanak, amely a COMPLY hab alapanyagául szolgál és lehetővé teszi azt a fékezett kirugózást, ami miatt az annyira jól tud illeszkedni bármilyen fülben. A szabadalmi jog bejegyzését követően megalapításra került a Hearing Components nevű cég és hallás kiegészítőket, majd fülhallgató illesztékeket kezdtek el gyártani, fejleszteni ebből az alapanyagból. Amikor egyre népszerűbbé váltak a hallójárati fülhallgatók, és az okostelefonok terjedésével a zene is mobillá vált (streamelés) akkor kezdtek rájönni a fülhallgató használók, hogy egy aprócska és szimpla kiegészítővel milyen áttörést lehet elérni a zenehallgatás élvezetében.

Kettő: A siker második esszenciális alapeleme pedig, hogy az emberi hallójárat(ok) minden esetben egyediek. (nyilvánvaló, mint az ujjlenyomatunk) Ezért a fülhallgatók, – amelyek CSAK akkor szólnak megfelelően, ha légmentesen van lezárva a dobhártyánk és a fülhallgató közötti aprócska cső, azaz a hallójáratunk.  Ez a szilikon alapú fülillesztékeknél az esetek túlnyomó többségében nem adnak megfelelő megoldást a hallgatóknak, vagy „szenvedés” azokat használni, mert

  1. A szabályos kör keresztmetszetű szilikon, nagyon kis eséllyel tudja légmentesen lezárni a szabálytalan formájú és irányú hallójáratot.
  2. A szilikon csúszik. A hallójáratunk pedig egészségügyi okok és a természetes védekezőképességünk okán sosem „porszáraz”, így a füles BIZTOSAN kicsúszik a fülből, legalább addig a pontig, ahol a szilikon feszülése lecsökken és a nyomóerő már nem tudja kitolni tovább. ( a tapadás és a nyomóerő vektorok kiegyenlítődnek). Azaz annyi a légmentes lezárásnak…
  3. Az aprócska meghajtók által megmozgatott levegő kiszelel és annyi a basszusnak

Mi történik, ha a szilikont COMPLY fülillesztékre cseréled? Nos, ez a hatásmechanizmus:

  • Lecseréled a szilikont. Összenyomod a COMPLY-t, a fülest mélyen benyomod a hallójáratba.
  • A jól összenyomott, „aszott mazsolára” emlékeztető COMPLY – a testhő hatására kitágul és kitölti a hallójárat mikro-egyenetlenségeit, ezzel „beletapad” a hallójáratba a füles és biztosan bent is marad, nem kell többet igazgatni, visszadugdosni!
  • A beillesztett COMPLY a hab anyagnak köszönhetően mintegy 30-35dB izolációt biztosít és légmentesen zár, azaz:
  • Kisebb hangerő is elég, hogy halld a zene minden részletét, nem süketülsz meg! ( Eü határérték: 85dB) Sok zenész használja a COMPLY PROfessional Series-t, amely 50%-al hosszabb és 42dB izolációt kínál. Ezzel színpadon 100 dB hangnyomás mellett is azt hallja a fülmonitorján, amit arra rákever.
  • Sokkal jobb lesz a basszus, legyen szó bármilyen fülesről is.
  • Komfortosabb, és órákon át sem fájdul meg a füled a megfelelő méretű COMPLY-al, mert 20x lágyabb anyag, mint a szilikongumi.
  • Végül, de nem utolsósorban a most érkező TWS világban nagyon előnyös, ha ki sem tudod rázni a füledből a kis bogyót, hiszen egy eredi futásnál az avarba kirepülő TWS-nek búcsút mondhatsz.

Mindezeket felismerve, mára már 130 fülhallgató gyártó építi be alapértelmezett tartozékként a termékeibe a COMPLY-t, mert egyszerűen jobb vele. Próbáld ki, már egy páras kiszerelésben is kapható.

MINDEN FÜLHALLGATÓT SOKKAL ÉLHETŐBBÉ, ÉLVEZETESEBBÉ TESZ.

www.comply.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Previous post Bluetooth eszközök és a környezet
Next post MZX Robotics – Oktatási, STEM edukációs robotikai termékek.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com