ProStereo H2 LDAC

Samsung Galaxy Note 9 és a hozzá illő fülhallgató

A napokban frissítette a Samsung a Galaxy Note zászlóshajót. Az új, Galaxy Note 9 telefon is képes a vezeték nélküli fejhallgatók kezelését egy magasabb szintre emelni, köszönhetően az Android Oreo kibővített Bluetooth képességeinek.

A vezeték nélküli Bluetooth fülhallgatók legnépszerűbb felhasználási területe a mobiltelefonnal történő használat. Eddig tulajdonképpen jelentős minőségjavulás nélkül lehetett zenét hallgatni Bluetooth kapcsolaton keresztül, legyen az a legkomolyabb telefon vagy egy egyszerűbb modell. A leggyakrabban használt forma az SBC kodek, ami minden telefonnal használható, de minőségre a leggyengébb.

Az Oreo 8.0-tól lehetőség van manuálisan módosítani a Bluetooth kodeket.

Samsung Galaxy Note 9 Oreo - Bluetooth hangkodek kiválasztása

Samsung Galaxy Note 9 – Beállítások

 

Innentől lehetőségünk van minőségi zenehallgatásra Bluetooth kapcsolaton keresztül, akár Hi-Res Audió formátumban is.

Az Oreo 8.0-tól elérhető kodekek közül a legizgalmasabb a SONY által jelgyzett LDAC kodek.

Az LDAC egy olyan, a Sony által kifejlesztett technológia, amely lehetővé teszi a nagyfelbontású (Hi-Res) audio tartalmak átvitelét akár Bluetooth kapcsolaton keresztül is. A többi Bluetooth kompatibilis kódolási technológiától, így például az SBC-től eltérően úgy működik, hogy nem konvertálja le a nagyfelbontású audio tartalmat, és mintegy háromszor annyi adat Bluetooth vezeték nélküli hálózaton keresztül, egyedülálló minőségben való továbbítását teszi lehetővé 990 kbit/s (96/48 kHz) adatsebességgel. Így a telefonunk képes vezeték nélkül kiváló minőségben zenei tartalmat közvetíteni Bluetooth kapcsolaton keresztül…. de hova?

Erre is van megoldás. Itt jön képbe a ProStereo H2 Bluetooth fülhallgató LDAC kodekkel.

iTech Pro stereo H2 LDAC codec

ProStereo H2 Bluetooth fülhallgató LDAC kodekkel

Nem kétséges, hogy az iTech Dynamic csúcssorozatú ProStereo™ H2 technológiai áttörés a vezetékmentes audio készülékek között.

Az iparágban elsőként megjelent Bluetooth fülhallgató, mely egyszerre képes az aptX™,az  aptX™HD és az LDAC™ audio kodek technológiák alkalmazására, melynek eredményeként számos új zenelejátszó vagy okostelefon képes kimagasló hangminőségű 24-bit High Definition teljesítményre vezeték nélkül.

Ráadásul a specialista Asahi Kasei Microdevices által fejlesztett 32Bit/384kHz AKM DAC+AMP beépítésével az elérhető hangzás minden eddiginél dinamikusabb, gazdagabb és részletezőbb. A hangerő szabályozó nyomógombjainak segítségével a DSP-be programozott hangképekből választhat, mint: Normal/Bass/Rock/Jazz.

A hangstúdiókban alkalmazott digitális minőség vezeték nélküli megjelenése egy új forradalom kezdete. Nyertese a zenehallgató, aki megfelelő készülék és forrásfájl birtokában soha meg nem élt audio élményhez jut. Ráadásul a készülék extra képessége, hogy a zenét egy másik fülhallgató részére ( Bluetooth Music Sharing) is képes továbbítani, így egy lejátszóról egyszerre ketten élvezhetik a kiváló hangminőséget.

Az IPX4-es vízvédettség alkalmassá teszi a sportra, de nem jön zavarba egy kis esőtől sem…

Ezzel a fülhallgatóval minden Android Oreot futtató telefon tulajdonos lehetőséget kap a legmagasabb minőségben hallgatni kedvenc zenéjét.

Qualcom m aptX HD - LDAC

LDAC technológia

ProStereo H2 - aptX™,az aptX™HD és az LDAC™

A ProStereo H2 egyszerre képes az aptX™,az aptX™HD és az LDAC™ audio kodek technológiák alkalmazására

Persze a jó minőségű kapcsolat mellé jó minőségű forrás is szükséges. Itt jön az, amiben a Samsung Galaxy Note 9 verhetetlen. Összesen akár 1TB tárhellyel rendelkezik. Így semmi akadálya annak, hogy akár a kedvenc nagyfelbontású zenegyűjteményünket is magunkkal vigyük.

Sajnálatos hír, hogy az iPhone tulajdonosoknak marad az AAC kodek mint vezeték nélküli zenehallgatási lehetőség….

Magyarországi márkaképviselet:

MuzixGroup Kft.

www.muzix.hu

www.facebook.com/iTechDynamicMagyarorszag/ 

A termék IDE kattintva érhető el a MUZIX webshopban.

3 hozzászólás
 1. Pintér Gábor says:

  Sziasztok!

  Nagyon köszi, ez egyszerűen elképseztő, amit ez a rendszer tud! Hol van ettől az alma…hahaha. Minden fillért megér! Aban azonban segítségre szorulnék, hogyan / honnan érdemes 24/96 file-okat, vagy magasabb minőséget letölteni, vásárolni!
  Köszi, üdv:

  P.Gábor

  Válasz
 2. Szabi says:

  @ Pintér Gábor

  Szia! Lehet tudni, hogy mekkora különbség van az aptX és az LDAC hallgatása között? Pontosan ilyen telefonnal használod ezt a ProStereo fülest?
  Köszi, üdv:

  Szabi

  Válasz
  • Pintér Gábor says:

   @Szabi,

   Szia, a különbség -megfelelő felbontású fájl esetében – jelentős, nem meglepő módon az LDAC javára :-) Jó cucc, foglalkozz vele, ha belefér a ktgsvetésedbe.
   Üdv: Gábor

   Válasz

Szólj hozzá

Érdekel a téma?
Csatlakozz a beszélgetéshez!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük