Awei Bluetooth hangszórók tesztje – Awei Y300 Bluetooth hangszóró

A Rendelj kínait Blognál jártak Awei Bluetooth hangszóróink.
Alábbiakban olvashatjátok az erről készült blogbejegyzésük második részét, amelynek főszereplője a rendkívül népszerű Awei Y300 Bluetooth hangszóró.

A család másik tagja más oldalról támad: a retró szerelmeseinek akar imponálni, vele biztosan ki fogunk tűnni a tömegből.

A csomagolás hasonlóan minőségi, mint az Y200 esetén, a hangszóró mellé magyar nyelvű használati útmutatót, micro USB és aranyozott AUX kábeleket, valamint egy valódi bőr pántot kapunk. A bőr kellemes illatával válik teljessé a retró érzés, tiszta időutazás.

Maga a zenegép leginkább egy régi táskarádióra hasonlít, a ház nagy része fém, a tetején fára emlékeztető műanyag berakást kapott, ami meggyőzőre sikerült. Szürke és arany színekben kapható, nekem a szürke tetszik jobban, szerencsére azt is kaptuk meg. A kezelőszervek mind felülre kerültek, hagyományos nyomógombok formájában. Nem is illene ide az érintőgomb, elrontaná az összképet. Minőségük rendben van, de a számukra készült kivágások a “fában” nem a legszebbek. Vannak LED-ek is, 3 darab az akksi állapotának jelzésére, kettő pedig a használati mód visszajelzésére. A csatlakozók a jobb oldalra kerültek, kapunk micro USB töltőcsatlakozót, AUX bemenetet és egy normál méretű USB kimenetet is. Ugyanis power bankként is használható a masina, 1,65 ampert mértem a kimenetén, úgyhogy nem is valami gyenge próbálkozásról van szó!

Zenét Bluetooth-on és az AUX bemeneten keresztül tud fogadni, memóriakártya olvasó és kihangosító funkció nincs, ezeket meghagyja a fiatal tesójának. Ő inkább csak a hangzásra koncentrál.

A Bluetooth kapcsolat most is stabil és nagy hatótávolságú. Alapzaj itt is van, de sokkal kisebb mértékű, már tényleg csak akkor hallani, ha direkt keressük. Szintén közel azonos hangminőség érhető el Bluetooth kapcsolaton, mint kábellel, ez továbbra is dicséretes.

Eltűnt a számomra idegesítő beszéd is, ő már szolid, nem fülsüketítő csipogásokkal kommunikál, ami szerintem sokkal használhatóbb megoldás.

Érdekessége, hogy mindkét oldalra 2-2 hangszórón küldi a muzsikát, hangerőben hasonlóan dobhártyaszaggató tud lenni, mint az öccse, ezen már nincs is nagyon mit fokozni, azt már tényleg be kéne tiltani. A hangminőség még egy fokkal jobb, még szebbek a mélyek (nem megy mélyebbre, de természetesebben rezegnek), kiegyenlítettebb, nyugodtabb a karakterisztika, hasonlóan szépek a részletek. Nem tudom, hogy a két oldalra való szórás miatt van-e, de valahogy teltebb az egész hangzás, már tényleg közelíti egy normális számítógépes hangfal teljesítményét.

A nagyobb testvérnek nagyobb akksi is jár, 2 db, egyenként 2200 mAh-s telepet szereltek bele, ami szintén valós adatnak tűnik, ugyanis őt is 19 óráig tudtam nyúzni egy töltéssel kb. egyharmad hangerőn. Ekkora kapacitással már tényleg van értelme a power bank módnak is. Lemerülés előtt ő is jelez, a töltési idő kb. 2 óra.

Ha a dizájn nem lenne elég hozzá, a hangzás miatt biztosan mindenki fel fog figyelni az Y300-ra, ez már tényleg túlmutat egy Bluetooth hangszórótól elvárható szinten. Ugyan nincs benne annyi fícsör, mint az Y200-ban, de cserébe kapunk fém házat, komolyabb dizájnt és még jobb hangzást. Azért a power bank módnak hála ő sem szégyenkezhet extrák terén. Az akksi esetében sem gyerekjáték, a 19 órás üzemidő kimagaslóan jó a mezőnyben. Ahogy az lenni szokott, a különlegességeknek jobban megkérik az árát, jelenleg 24.990 forintért juthatunk hozzá. Ez már egy drágább kategória, de ha megnézzük az itthoni kínálatot, arra jutunk, hogy ár/érték-ben még mindig eléggé ott van.

További információ >>

Itt megvásárolható >>

 

Forrás:
http://rendeljkinait.blog.hu/2016/12/18/awei_bluetooth_hangszorok_tesztje_hordozhato_hazibuli

 

0 hozzászólás

Szólj hozzá

Érdekel a téma?
Csatlakozz a beszélgetéshez!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük