Awei Bluetooth hangszórók tesztje – Awei Y200 Bluetooth hangszóró

Awei Bluetooth hangszórók tesztje – Awei Y200 Bluetooth hangszóró

A Rendelj kínait Blognál jártak Awei Bluetooth hangszóróink.
Alábbiakban olvashatjátok az erről készült blog bejegyzésüket.

Újabb csomagot kaptunk az Awei magyar képviseletétől, a MuzixGrouptól, ezúttal két komoly Bluetooth hangszórót próbáltunk ki. Ráadásul ismét megleptek egy kuponkóddal is, amivel 10% kedvezménnyel vásárolható meg a két tesztelt termék (a cikk végén megtaláljátok).

Awei Y200

Az Y200 a család kisebbik tagja, de ez (mint múltkor a fülhallgatók esetében is) inkább csak árban látszik meg, ugyanis a két típus más-más igényeket elégít ki.

2_11.jpg

A csomagolás az Aweitől mondhatni már megszokott módon komoly minőséget sugároz. A külső borítóból húzható ki maga a doboz, amiben a neki kialakított helyen ül a hangszóró, alatta a magyar nyelvű használati utasítás, mellette pedig egy zacskóba csomagolva egy micro USB és egy AUX kábel. Mindkettő lapos kivitelű, így nehezebben kuszálódnak össze, a jack csatlakozók aranyozottak. A használati utasítások ide kattintva online is elérhetőek.

 

 

 

 

Háromféle színben kapható: fehér, sárga és piros, nálam a piros variáns járt. A dizájn nagyon fiatalos, a lekerekített, kapszulára emlékeztető forma és az élénk színek abszolút a fiatal generációt célozzák meg. Kompakt mérete (14 x 8 x 6 cm) miatt könnyen hordozható, elég komoly tömeggel rendelkezik, látszik, hogy nem spórolták ki az anyagot. Elöl a hangszóró rács mögött van a két darab hangkeltő, hátul a bekapcsoló gomb, a micro USB töltőcsatlakozó, a micro SD kártya foglalata és az AUX csatlakozó. Felül pedig egy különálló panelen találjuk az érintőgombokat, amik háttérvilágítást is kaptak. A legtöbb esetben szépen veszik az érintést, de előfordul, hogy többször kell próbálkozni a sikeres bevitelért. Minőségi az összeszerelés és az anyaghasználat, egyedül a hátulján lévő csatlakozók illesztése pontatlan kicsit, de ez a használatban nem zavar.

Zenét háromféle módon is küldhetünk rá: AUX kábelen, memóriakártyával és természetesen Bluetooth-on keresztül. A módok között a leírás szerint a play/pause gomb nyomva tartásával válthatunk, de hiába nyomkodtam, nem történt semmi. Szerencsére a Bluetooth és a memóriakártyás módhoz van dedikált érintőgomb is, AUX-ra pedig automatikusan átvált, ha bedugjuk a jack kábelt, így ez végül is nem okoz semmi gondot. A zenét az érintőgombokkal elindíthatjuk, megállíthatjuk és léptethetjük, a hangerő is szabályozható. A hangminőség mindhárom módban szinte ugyanolyan jó, ebből is látszik, hogy jóféle bluetooth chipet raktak bele. A kapcsolat stabil, a vétel még 8 méteren túl, 3 fal közbeiktatásával is jó maradt.

Csak FAT32-re formázott memóriakártyát olvas, ebből viszont a 64 GB-os példányomat is simán lekezelte. Kizárólag az mp3 fájlokkal foglalkozik, a veszteségmentes formátumokat nem támogatja. Viszont ügyesen megtalálja az almappákban lévő zenéket is, és mappánként, egymás után le is játssza őket. Hasznos funkció, hogy megjegyzi, hogy hol tartott a zenében, és képes onnan folytatni, ha ismét visszaváltunk a memóriakártyás módra.

Beszél is hozzánk, ami szerintem inkább átok, mint áldás. Ugyanis nagyon kínai az akcentusa, és a mondatok helyességében is van kivetnivaló. Mondok egy példát: “Konnek tú de bútúsz.” Ez azt akarja jelenteni, hogy sikeresen csatlakozott a Bluetooth eszközhöz. Ennél nagyobb gondunk persze ne legyen, de én szívesen kikapcsolnám. A hangerő állítása is kicsit zavaró nekem, ugyanis egy teljes hangerőn való csippanással jelzi, hogy felfogta, hogy változtatni akarunk a hangerőn, ami halk zenehallgatás mellett eléggé meg tud ijeszteni.

Kihangosító funkciót is kapunk, ami egészen jól működik. A másik fél tisztán hallható, viszont nekem elég közel kell hajolnom hozzá, hogy engem is jól értsenek. A telefon ikonos gombbal fogadhatjuk vagy elutasíthatjuk a hívást, ezzel lehet lerakni is. Alapjáraton megnyomva az általunk utoljára hívott kontaktot tárcsázza a telefon. A bejövő hívás jelzése szintén elég sziréna jellegű, mindenféle hangos sípolás és csörgés közepette a kínai néni még a telefonszámot is elmondja kiabálva.

Direkt a végére hagytam a nagy durranást: a hangerőt és a hangminőséget, ugyanis szinte hihetetlen mekkora erő lakozik a kis dobozban. Papíron 2×4,5 W-os hangszórók vannak benne, ami önmagában tudjuk, hogy nem sokat jelent, pláne, ha kínai termékről van szó. Hallottam én már 100 W-os hangszórót, ami gyengébb volt a saját, állítólag 10 W-os rendszeremnél. De ez a zenegép tényleg kitöri az ablakot, maximális hangerőn annyira hangos, hogy nem is mertem sokáig használni, mert féltem, hogy karóba húz a szomszéd, meg hogy maradandó halláskárosodást szenvedek. A 20 nm-es szobában kiabálva sem tudtam beszélgetni.

Simán el tudom képzelni egy házibuliban, ahol egyedül kiszolgálja a táncteret, mert a hangminőség is nagyon rendben van. Még max hangerőn sem torzít különösebben, nagyon szép mély hangokat tud produkálni, és egész részletesen visszaadja a muzsikát. A mély és a magas tartományok vannak jobban kiemelve, a közép kissé elveszik, vagyis tipikus “V” karakterisztikájú, amit a fiatalok annyira szeretnek ugye. Ezért elsősorban elektronikus zenéhez tökéletes, az ének kissé háttérbe szorul, de ezen ekvalizerrel könnyen lehet segíteni. Alapjáraton van egy fix zaja, de a zene ezt teljesen elnyomja, ezért nem zavaró. Persze nem azt mondom, hogy úgy szól, mint egy komoly sztereó rendszer, de hordozható Bluetooth hangszórótól ritkán hallok ilyen jó hangot.

A másik hihetetlen dolog az akksija: az elméleti 8 órás értéket kb. egyharmad hangerőn használva (ami már bőven hangos) eléggé túlteljesítettem, ugyanis több, mint 21 óráig hallgattam egy töltéssel. A papíron 2500 mAh-s telep valószínűleg nem kamu, ennyi ideig még nem láttam BT hangszórót egyhuzamban működni. Lemerülés előtt jelez a kínai néni, hogy tegyük fel tölteni, ami kb. 2 óra alatt meg is van.

A hazai piacon végignézve talán a JBL GO a legközelebbi ellenfele, úgyhogy összehasonlításképpen meghallgattam azt is, mit tud. Meg kell mondjam, apró mérete ellenére nagyon szépen szól, de az Awei is felér hozzá hangzásban, ráadásul hangerőben majdnem kétszer annyit tud, üzemidőben pedig köröket ver rá. Ezen kívül több extra funkciót is kínál, amit a JBL nem tud, például a memóriakártyáról való lejátszás vagy az érintőgombok (bár ez inkább csak menőzési funkció). Árban valamivel a JBL felett áll, de mérlegelve a sok extrát, egy nagyon jó alternatívának tartom az Awei termékét.

Kibontáskor még nem sejtettem, hogy ez a kis masina így fog szólni, hihetetlen erő lakik benne. Egy házibulira is elegendő hangerőn szólaltatja meg a muzsikát, méghozzá BT hangszóróhoz képest nagyon jó minőségben. Forrásként Bluetooth eszközön kívül memóriakártyát és az AUX bemenetet is használhatjuk, van kihangosító funkció is. Alapvetően intelligensen kezeli a helyzeteket, engem csak a túl hangos visszajelzések zavartak kicsit. Az akksija brutális, 21 órás működési idő nem minden sarkon fordul elő. 11.990 forintos árával az egyik legjobb ajánlat, amivel az utóbbi időben találkoztam, az Awei ismét bebizonyította, hogy ár/érték arányban verhetetlen. Ráadásul mivel itthon vásárolhatjuk meg, nem kell a szállításra heteket várni, az ÁFA és vám okozta plusz költségek miatt izgulni, és még 12 hónap magyarországi jótállást is kapunk.

További információ >>

Itt megvásárolható >>

2016.12.18. 08:00
molcsa

forrás:http://rendeljkinait.blog.hu/2016/12/18/awei_bluetooth_hangszorok_tesztje_hordozhato_hazibuli

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Previous post Awei fülhallgatók tesztje – Kínaiságok hazai képviselettel
Next post Awei Y300 Bluetooth hangszóró
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com