Lars&Ivan HA-1 hordozható mini fejhallgató erősítő

Az iPhone-ba épített audió chipre őszintén nem lehet panaszunk. Egy átlagember számára tökéletesen megfelel, azonban néhány esetben csak egy leheletnyi plusz hangerőre lenne szükségünk, de sajnos nincs.

product_ha1_p04-800x800

A Lars & Ivan HA-1 egy mini fejhallgató erősítő, ami amellett hogy hangosabbá, dinamikusabbá teszi a zenét, kiemeli a mélyeket is, így a manapság divatos mély-központú zenék kedvelői egyenesen imádni fogják.

Először szkeptikus voltam, mert alapjában véve az iPhone is elég erős szokott lenni. Én ugyan nem szoktam maximális hangerőn hallgatni a zenét, mert akkor már torzít (az esetleges halláskárosodásról nem is beszélve), de szerintem sokan szeretik teljesen kizárni a külvilágot és ezért a lehető leghangosabban hallgatják a zenéiket a telefonról.

product_ha1_p13-800x800

A HA-1 tulajdonképpen egy mini erősítő. Ezzel nem csak hangosabbá tehetjük zenéinket, de a dinamika tartományt is javíthatjuk, ami sokszor kiegyensúlyozatlan.

A dinamika mint kifejezés valamely zeneművel kapcsolatban annak hangerősségbeli felépítését, szerkezetét, illetve az egyes zenei részek relatív hangerősségbeli állapotát jelöli. A dinamika végeredményben a hangok leghalkabb és leghangosabb részei közötti kapcsolatra utal. Egy készülék esetében értelmezett dinamika pedig azt hivatott bemutatni, hogy az adott készülék milyen mértékben képes lekövetni az élő zene „hangerősség változásait”.

Mindez nem a hangerőről szól, hanem arról a képességről, hogy milyen mértékben képes az adott készülék  a halk és hangos részek közötti különbség valós bemutatására. Ez leginkább akusztikus, nagyzenekari művek esetében érzékelhető, amikor a leghalkabb ( szóló hangszer – fuvola, vagy hegedű)  és leghangosabb ( forte fortissimo) zenei részek közötti különbség hatalmas. Egy nem megfelelő eszköz dinamika kompresszorként működik és a határokat közelíti, míg egy jó eszköz a határokat tágítja és az élő zene irányába mutat. Ez kicsit analóg a felbontással, minél jobb a dinamika, annál közelebb vagyunk az élőzenéhez.

Mindemellett pedig “Bass Boost”-tal is rendelkezik, ami a mély hangokat erősíti fel. Az elektronikus zene kedvelői minden bizonnyal élvezni fogják a +4dB mélyt, ami hangosabb zene mellett tényleg hallható és érezhető javulást hoz.

lp_ha1_img01_l

Ahogy fent említettem, a kis kütyü nem nagyobb egy gyufás doboznál (sőt, jóformán kisebb is annál). 3 gombbal találkozhatunk rajta, amik közül kettő teljesen egyértelmű, a középső pedig a ki-be kapcsolás mellett a Bass Boost állítására szolgál. Felül egy kis LED segítségével tudjuk, hogy éppen mi történik. Kék fény esetén a Bass Boost be van kapcsolva, piros estén pedig ki. Ha pedig nem világít akkor értelemszerűen az eszköz maga is ki van kapcsolva.

ha1_l2

A HA-1-et mikro-USB kábel segítségével tölthetjük és jack-to-jack kábellel csatlakoztathatjuk a telefonhoz, vagy akár bármilyen más, jack csatlakozóval ellátott eszközhöz. A kis erősítő körülbelül 3-5 órát bír akkumulátorral, ez egy átlagos naphoz bőven elegendő, főleg ha csak utazás közben hallgatunk zenét, ami naponta 1 – 1.5 óra szokott lenni.

 

image_5

Összességében egy remek kis erősítő az iPhone mellé, akik elektronikus, basszussal teli zenét hallgatnak, nem fogják megbánni, karácsonyi ajándéknak ideális. Van egyébként egy nagyobb testvére is a HA-3K Longlife, mely 3.000mAh-ás akkumulátorral is fel lett szerelve. Ezzel már az iPhone-unknak is adhatunk plusz töltést és jóval tovább bírja az erősítő is. A HA-1 ára 17.590Ft és megvásárolható a Muzix webshopjában.

Ha valaki komolyabban érdeklődik a Lars & Ivan és az RHA termékek iránt, amiket már mi is kipróbáltunk itt a blogon, érdemes bemenni valamelyik Telekom boltba, mert ott is kipróbálhatóak, megvásárolhatóak ezek a termékek. Magyarországon először telekommunikációs cégként a Telekom nyit a Hi-Res audio felé, az RHA-Audio fülhallgatók, vagy a Lars & Ivan mobil fülhallgató erősítők megjelenése itt egy új, izgalmas korszak kezdetét jelzik. 🙂

szifon.com

TOVÁBB A MUZIX WEBSHOPBA

0 hozzászólás

Szólj hozzá

Érdekel a téma?
Csatlakozz a beszélgetéshez!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük